Ervaringen

Jongen (8 jaar)

Vol ongeduld wacht onze zoon de volgende afspraak met Janneke af. Een kind dat veel piekert en de wereld vanuit een heel eigen perspectief ziet. Janneke heeft door oprecht te luisteren en spelenderwijs uit te dagen, onze zoon volledig van zijn eigen waarde laten doordringen. Dit betekent dat er tegenwoordig een vrolijk joch rondloopt. Nadat zowel hijzelf, als wij als ouders, inzicht in hem hebben gekregen, helpt Janneke hem nu ook met remedial teaching. Hij gaat als een speer vooruit en wij zijn dankbaar.

 

Selina (8 jaar)

Bij de eerste kennismaking was alle aandacht al voor Selina (8 jaar) die het moelijk heeft gehad met het overlijden van opa en een vriendinnetje. Op school voelde ze zich ook niet op haar gemak en liet zich snel uit het veld slaan door een vervelende opmerking.

Na 5 gesprekjes hebben we Selina zelfverzekerder en weerbaarder zien worden. De positieve insteek en het richten op wat je kan en wie je bent heeft zeker vruchten afgeworpen. Het is een proces dat hiermee goed is ingezet en wat we thuis praktisch ook vorm kunnen geven. Dat is wel belangrijk. Het “huiswerk” dat meegegeven werd vond ze leuk en doen we af en toe nog. Op school is ze zelfverzekerder en dat merken de kinderen om haar heen ook. Ze is weerbaarder en ook in het sporten is ze meer gaan durven waardoor ze er meer van geniet (en dat was ons doel) Kinderen moeten kinderen kunnen zijn en soms zijn de dingen gebeurd die teveel gedachten en zorgen geven. Wij zijn blij dat we bij Janneke terecht zijn gekomen en hebben haar inmiddels twee keer aangeraden bij kennisen met dezelfde zorgen om hun kind.

Janneke bedankt en we wensen je heel veel succes met deze roeping.