Wie ben ik

Ik ben Janneke de Heer (1985) en sinds 2008 werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Met veel plezier begeleid ik de kinderen uit mijn klas en hoop ik een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling, op cognitief vlak, maar zeker ook op sociaal-emotioneel vlak. Ik geniet van de positieve energie van kinderen, hun kracht en eigenheid.

Ieder jaar zie ik kinderen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Zij lopen vast in hun gedrag of emoties en worstelen daarmee. Samen met het kind ga ik dan op zoek naar mogelijkheden en oplossingen. Hierbij maak ik gebruik van de kwaliteiten en talenten van het kind. Wat mij opvalt is dat kinderen zelf vaak goed de mogelijkheden kunnen onderzoeken en zo tot een oplossing kunnen komen. Helaas is de tijd die ik als leerkracht voor deze begeleiding heb beperkt.

Toen ik ging kijken hoe ik meer voor deze kinderen kon betekenen ben ik bij kindercoaching terecht gekomen. Tijdens mijn opleiding tot kindercoach voelde ik me echt op mijn plek. Dit is wat ik wil.
Dat was het begin van kindercoachpraktijk Dromenland.

Ik geniet ervan om kinderen te helpen zoeken naar hun oplossing en ze te zien groeien. Ik zet samen met het kind de eerste stappen, waarna het zijn pad verder zelfstandig kan bewandelen.

Ik heb mij vooral gespecialiseerd in hulp bij:
–        echtscheiding en verliessituaties
–        faalangst
–        angst
–        leerproblemen

Opleidingen en kwalificaties

Basisopleiding Kindercoach Centrum Tea Adema, Burgum
Omgaan met verlies, echtscheiding en rouw Centrum Tea Adema, Burgum
Licentiehouder COACHEE!® Kindercoachingspel
Opleiding Intern Begeleider (IB) Marnix Academie, Utrecht
Speltherapie Instituut CIVAS, Haarlem
PABO (lerarenopleiding) Marnix Academie, Utrecht